Skip to Content

Prihvacen zbog Isusa-prihvati Krstenje u Duhu

  

„A Bog pokazuje svoju ljubav k nama, što Hrist, kad smo bili još grešnici, umre za nas.“ (Rimljanima 5,8)
Dela Ap 1:4 I napuniše se svi Duha Svetoga, i stadoše govoriti raznim jezicima, kao što im je Duh (Sveti) davao da govore.

Jednom sam na aerodromu između dva leta kupovao nešto za hranu i napravio grešku, jer sam otišao a ono što sam kupio ostavio na pultu. Razmišljao sam o nečem drugom i zato sam se posle morao vratiti po ono što sam kupio i umalo promasio let.

Ali pretpostavimo da sam od trgovca kupio novi automobil. Veoma su mali izgledi da bi ga zaboravio preuzeti. Što smo nešto više platili, to više cenimo ono što smo kupili, zar ne?
Večni, skupoceni dar Božji u Isusu Hristu učinio je sigurnim naše prihvaćanje i to SAMO zbog Isusove žrtve. Bog nas neće zaboraviti, ili nas ostaviti same, i nece da en ISPUNI svako svoje obecanje, kad je platio takvu cenu za naše spasenje. Danas možemo ponovo slaviti Boga zbog toga. Prema Rimljanima 4,5 Bog opravdava one koji nisu dobri. Bog prihvaća grešnike koji Mu dođu onakvi kakvi su. To je jedna od najvažnijih i najznačajnijih istina, kad shvatimo suštinu teme opravdanja verom. Ne treba čekati da dođemo do neke tačke na kojoj ćemo biti dovoljno dobri da bi nas Isus primio. On nas voli prihvatiti takve kakvi smo čim Mu priđemo. To je početna istina našeg dolaženja Njemu, a to obećanje puno je vrednosti i danas. I danas Mu možemo doći takvi kakvi smo i On će nas prihvatiti.
Tek ljudi koji su razumeli da ih Bog prihvaća mogu slobodno razgovarati o poslušnosti. Ako nisam siguran u svoju prihvaćenost, krajnje je opasno proučavati predmet poslušnosti, zato što on za mene neće predstavljati ništa osim razočaranja. Kad grešnik odgovori na moć uveravanja Svetog Duha, dolazi Bogu onakav kakav je i, zbog Isusa Hrista, biva usklađen sa Bogom i verom prihvaca SVA NJEGOVA OBECANJA!.
Ništa što čovek može učiniti ne može se dodati spasenju. Nijedno čovekovo delo nema zasluge ili vrednosti samo po sebi. Naša poslušnost nas ne usklađuje sa Bogom i ne uzrokuje naše spasenje. Hršćaninu koji ovo jasno razume, koji gleda na Hristove zasluge za svoju sigurnost u oproštenje, a ne na svoja dela, predmet poslušnosti je još uvijek veoma važan. Kad smo jasno razumeli temelje svog spasenja, spremni smo početi zidati zidove na tom temelju. Jedan od spratova nese zgrade spasenja je i Krstenje u Duhu i govor u Novim jezicima. U Delima 2; 38-39 Apostol Petar nadahnut Duhom Bozjim, Svetim obraca se Jevrejima ovim recima” 38 Petar im reče: "Obratite se, i svaki od vas neka se krsti u ime Isusa Hrista za oproštenje greha svojih, i primit ćete dar Duha Svetoga; 39 Jer je za vas obećanje i za decu vašu i za sve daljne, koje će god dozvati Gospod Bog naš." Ono sto nedostaje mnogima danas jeste vera i poslusnost u OVO obecanje. Mnogi krstenje u Duhu komplikuju i cine nedostupnim, jer umesto da su poslusni i verom ovo prihvataju oni traze zasluge, razloge i uzroke. Bog TI OBECAO Duha Svetoga kroz Hrista Isusa i AMIN. Tvoje je da kazes, AMIN i DA! Primi taj Dar i hodaj u NJEMU slaveci Boga za sve sto imas u NJEMU. Ne trazi razumevanje, BEZ DUHA SVETOGA za Duhovni svet i Darove Duha. PRVO budi krsten u Duhu, posle ces RAZUMETI ono sto si zeleo da shvatis.
Prvo budi krsten u Duhu i onda ces RAZUMETI SLAVLJENJE BOGA, kroz igranje pred Bogom, klicanje pred Bogom i Verom prorokovanje i sve druge otkrivene nam Tajne Danas a po Duhu Svetom. U protivnom, sve ce biti racio, logika i filozofija-umovanje koje nicemu ne vodi. Shalom svima. Ovo je taj Dan kada mozes da iskusis i ovj obecani DAR!tekst | about seo