Skip to Content

Pastor Jan Demiter

Godinama je pastor Demiter bio poznat kao dinamičan službenik muzike u Crkvi. Napisao je mnoge pesme koje se rado pevaju u mnogim Crkvama. Vodio je i formirao muzičke grupe...Putovao širom bivše Yu  u vreme komunizma putovao u Istočne zemlje koja su bila zatvorena i hrabrio kao mlad čovek braću u drugim zemljama. Imao odličnog učitelja i roditelja Oca Pavla, koji je takođe imao osećaj za misiju i saradnju sa braćom.

Kao pionir mnogih stvari u Crkvi probijao je led i lomio tradiciju tako trasirajući put za generacije koje su dolazile. bio često napadan i neshvaćen, al uvek pun ljubavi i praštanja nastavljao bi dalje.

Danas je pastor Demiter, kao utemeljivač i začetnik rada Crkvi Hrišćanskog Centra u Bačkoj Palanci, upravnik i animator rada ovoga Centra čiji je delokrug rada sve širi i širi...

Uvek se zalagao za Biblijsku školu u našem okruženju gde bi se obrazovali pravi duhovni znalci, hrabri vernici koji znaju ko su i šta je njihova služba.

Danas je Hrišćanski centar sa svojom biblijskom školom čiji je pastor Demiter upravnik, mesto gde se osposobljavaju mnogi duhovni radnici a kao rezultat toga su započete stanice-crkve u okruženju i šire.

Proputovao je Evropu i USA propovedajući u mnogim poznatim Crkvama, stičući tako razna iskustva, što mu je pomoglo da to iskustvo primeni u radu na našim prostorima. Njegova supruga Nada i njihovo četvoro dece su takođe uključeni u rad Crkve.

Osnovao Humanitarnu fondaciju 1996 godine, da bi milošću Božjom a u sardanji sa raznim donatorima sa TIMOM saradnika uradio velike stvari u vezi pomoći, kako članovima Crkvi tako i svim građanima.

Od 2003 govori an Shalom radiu poruku; "Svrha Hristovog dolaska". I učestvuje u kreiranju rada ovog Hrišćanskog radia.

Napisao je nekoliko knjiga a najpoznatija je "Reforma-Vrati se na Reč|,  pa narodi, Izrael i Crkva, kao i Slavljenje i Molitva.

Studirao na LOU Upsala- Oral Roberts Univerzitet i danas je na post dipl.studijama za magistra Th.

Zalaganja pastora Demitera donose svežinu u ove prostore, a poruku koju nosi glasi:

PROBUDJENJE DANAS - NEBO SUTRA!

cytotecpage | about seo