Skip to Content

Misijska muzička grupa SHALOM

NAPOMENA; Kada sam pre vise od trideset godina tadasnju muzicko-evandjeosku grupu Mir,koja je nastala jos 1974 godine (mir, jer smo u toj generaciji zbog koristenja elekt.instumenata bili malo bucniji, malo energicniji, dinamicniji u odnosu na tadasnje razumevanje muzike u Crkvi) "prekrstio" u Shalom, tada sam govorio tadasnjoj generaciji.
"Mi zelimo da svugde nosimo MIR, ali i vise od mira, mi zelimo da nosimo Shalom, puninu Bozju blagoslova u svemu i proklamavacemo ZAJEDNOSTVO i MIR medju bracom".
Posle toliko godina ovaj termin shalom je jako omiljen i mnogi ga upotrebljvaju u pozdravu i napisima, ali na zalost oni se ne ponasaju u skladu sa njim.
Govore shalom a ratuju i zive u raspravama i svadjama...!
Shalom je POKRET. Pokret prihvatanja u razlicitosti i zalaganje za mir i zajednistvo dok ON ne dodje.
Tako shalom svima.
*Shalom je Izraz kojim se ljudi pozdravljaju na Bliskom Istoku. Činom pozdravljanja riječju "šalom" jedan drugome žele sve ono što se smatra pod srećom, radošću, blagostanjem, zdravljem, pored onog što ta reč označava nepostojanje rata, bolesti, svih drugih zala.
**Biblijski se to značenje proširuje i na blagoslov, život punine, bogatstvo, spas, slavu, počinak, pravednost.
Mir ovde označava sreću u svoj svojoj punini, mir koji mu samo Bog može podariti!

Već više od dvadeset godina na ovim prostorima deluje muzička Evanđeoska grupa Shalom.
Pastor Demiter je davnih 80-ih vodio mnoge grupe, oformio orkestre, da bi se na kraju iz svega toga iznedrila Grupa Shalom. Grupa Shalom je najizrazitija grupa u ovom žanru, na ovim prostorima a odlikovalo je uvek snažno i pomazano slavljenje.
Grupa koja je imala obeležje velikog entuzijazma, poziva da evngelizira, ali grupa koja danas funkcionise ima obeležje plus a to je izuzetni muzički kvalitet i duhovno pomazanje.

Sigurno neću pogrešiti ako kažem sledeće:
Na prostorima Srbije nema uticajnije grupe na tokove "Duha Slavljenja" od grupe Shalom. Mnogo napisanih pesama, prevedenih pesama, mnogo koncerata, konferencija u zemlji i inostranstvu. Mnogima je Bog govorio i govori za vreme Slavljenja grupe Shalom. Mnoga iscelenja, oslobođenja i ispunjenja Duhom Svetim dešavaju se za vreme dok grupa Slavi Boga. Ne samo u Srbiji, već na svim nastupima i u drugim zemljama, ova divna i blagoslovljena grupa je nosila pomazanje NOVE GENERACIJE.
Njeni članovi danas, svako za sebe, imaju Božiji poziv, a vokalna solistkinja Nadežda ima posebnu službu inspiracije devojaka i žena u Srbiji da istupe napred i ne samo da fino pevaju, da vežbaju glasove, već i da Božije pomazanje bude nad njima.
Snimili su do sada nekoliko albuma, snimaka uživo, ali verujemo u bolje dane i po pitanje ekonomije i da će biti stvorena mogućnost snimanja studijskih snimaka, kao i više video spotova.
Mi veruejmo da je SLAVLENJE jedno od PET oružija koje nam je Bog dao da rušimo utvrde duhovnih sila tame:
REČ Božija, SLAVLENJE, Isusovo Ime, molitva, Hristova Krv, i naše svedočenje.

Grupa Shalom je vrlo dobro razumela ovo i danas je sigurno jedna od najsnažnijih grupa u Srbiji kada je u pitanju pomazanje i pojedinačni kvalitet muzičara... Konačno, mnogi su o tome svedočili, ovo je samo skroman doprinos tome. A najbolje tek dolazi...

Pastor Demiterpage | about seo